Referenties

“Duurzaamheid, efficiëntie en veiligheid, zijn voor ons belangrijke overwegingen bij het maken van systeemkeuzes.”

“Vooral de slechte bereikbaarheid van de overkapping en de kostenbesparing die we hiermee in de exploitatiefase realiseren waren voor ons doorslaggevend bij het maken van de keuze voor de reinigingsrobot. Tevens is het eenvoudiger om de schoonmaakfrequentie te verhogen. Dat betekent een schonere omgeving voor de reizigers.”

– Alexander Schütte, gemeente Utrecht

De KITE Robot op het horizontale glazen dak bij station Utrecht

De KITE Robot reinigt de verkapping over de trappen van de Stationshal Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. Het treinstation van Utrecht is de grootste in Nederland, en maakt per dag deel uit van de reis voor meer dan 170.000 passagiers en 900 treinen. In een vroeg stadium heeft de gemeente van Utrecht nagedacht over slim onderhoud. Met het systeem van KITE Robotics is het reinigen veilig en efficiënt zonder dat de reizigers er last van ondervinden, waardoor zij comfortabel verder kunnen reizen.

Logo Gemeente Utrecht

“Hoogwaardige duurzame technologie passend bij de visie Camelot Real Estate voor micro-living / studenthousing”

– Gert Jan van de Sande, Projectleider/Directievoerder Transformatie en Bouwmanagement, Camelot Real Estate

Camelot Campus 053 bestaat uit een wooncomplex met 441 zelfstandige studentenstudio’s inclusief lounge- waitingroom, sport- / game area en een ware cinema . De technologie van KITE Robotics wordt hier gebruikt om de moeilijk bereikbare ramen te reinigen. De robot heeft geen camera’s en kijkt dus niet naar binnen, waardoor gasten kunnen genieten van een verblijf met verhoogde privacy, en blijvend ‘helder’ uitzicht.

Logo Camelot Real Estate

Campus 053 gebouw
KITE Robot op het Zilverling gebouw

“Met KITE Robotics gaat het een stuk sneller, tegen lagere kosten maar met behoud van kwaliteit.”

“Voorheen ervaarden we de glasbewassing van onze gebouwen als langdurende werkzaamheden. Met KITE Robotics gaat het een stuk sneller, met behoud van kwaliteit. Daarnaast vinden wij het milieubewuste en duurzame karakter belangrijk. In eerste instantie lijkt het een behoorlijke investering, maar dit hebben wij al snel terugverdiend. Verder is het een stuk veiliger en je hebt geen grote constructies op het dak meer nodig. De robot gebruikt maar een viertal ankerpunten, waarmee je meer ruimte op het dak over houdt voor bijv. zonnepanelen. In de toekomst zijn we zeker van plan de robot op meerdere panden van ons toe te gaan passen.”
KITE Robot reinigt Horsttoren

– Pim Fij, Directeur Campus & Facility management, Universiteit Twente

Park Phi, Kantoor Noord gelegen aan de Zuiderval te Enschede

Schröder Vastgoed heeft Park Phi, gerealizeerd, welke uit drie nieuwe vooruitstrevende kantoorgebouwen bestaat. Bij het ontwerp van deze gebouwen en de inrichting van het terrein eromheen staan duurzaamheid en de gebruiker centraal. Park Phi was een van de eerste gebouwen in Nederland die een BREEM label hebben bemachtigd, een duurzaamheidslabel voor vastgoed. Het systeem van KITE Robotics wordt gebruikt vanwege haar efficiëntie en duurzaamheid

Park Phi