Ontdek onze technologie

In 1885 werd de eerste wolkenkrabber gerealiseerd in Chicago. Sindsdien zijn er overal ter wereld spectaculair hoge bouwwerken verrezen met veelal glazen gevels.

De revolutionaire ontwikkelingen in architectuur en bouwkunde zijn echter voorbij gegaan aan één noodzakelijk aspect: hoe houd je de ramen en gevels schoon?

Alle hoge gebouwen worden tot op de dag van vandaag nog met de hand gewassen. Een kostbare, trage en levensgevaarlijke methode om gevels en ramen schoon te houden. Wij brengen daar verandering in.

de kite robot in actie

Werkingsprincipe

De Kite robot bestaat uit een reinigingselement dat zichzelf over de gevel beweegt via een ingenieus kabelsysteem. Met behulp van 4 kabels verbonden aan de 4 hoeken van de gevel beweegt de robot zowel verticaal als horizontaal en reinigt het in één keer de gevel.

Minimale bevestiging

De robot wordt met 4 ankerpunten op de hoeken van de gevel bevestigd. Deze worden uit het zicht geplaatst en zijn compact. Door de lage footprint kan het dak worden benut voor zonnepanelen en/of technische installaties.

Eenvoudig (los)koppelbaar

De robot is eenvoudig te koppelen aan het gebouw. Zodra de robot is gekoppeld, kalibreert hij zich en start het automatisch met reinigen. Nadat de gevel gereinigd is, keert de robot terug naar de startpositie, waar het systeem weer eenvoudig los te koppelen is. Buiten gebruik zie je dus niets van de robot en de kabels.

Ingenieus kabelsysteem

Met het ‘smart movement’ kabelsysteem volgt de robot de contouren van elk oppervlak perfect. De variërende borstel-draairichting reinigt alle hoeken.

gevels kite robot

Type gevels

De gevelreinigingsrobot reinigt glazen gevels, aluminium gevels, natuurstenen gevels, stenen gevels, kunststof, etc. Daarnaast hoeft de gevel niet vlak te zijn, maar gaat de robot eenvoudig om met neggediepten van 20 cm en meer. Bij dieptes > 20 cm is het handig om even contact met ons op te nemen, zodat we op basis van de geveldetails kunnen aangeven of het gebouw zich leent voor robot reiniging. We zijn bijvoorbeeld actief in een tweetal gebouwprojecten met negge dieptes van 35 en 50 cm.

Flexibele bediening

De robot reinigt automatisch via een voorgeprogrammeerde route of handmatig via het eenvoudig te besturen bedieningspaneel. Je krijgt hiervoor een training, zodat je dit zelf kunt doen. Als het gewenst is kunnen wij dit ook voor je doen, zodat je er helemaal geen omkijken meer naar hebt.

flexibele bediening
diagnostische software

KITE Online Diagnostische software

Iedere Kite robot in het veld is gekoppeld aan een centrale database waarin relevante data (bijv. running time, sensor output, motor data, etc.) wordt gelogd. Op basis hiervan wordt het onderhoud geoptimaliseerd en staat je robot nooit stil.

Reinigingsmethode

De Kite robot reinigt ramen door middel van een roterende borstel met reverse osmosis water, zonder gebruik te maken van chemicaliën en reinigingsmiddelen. De roterende borstel zorgt voor effectieve verwijdering van vuil, stof en vlekken. De ruiten drogen streeploos op door het gebruik van het reverse osmosis water, dat vrij is van verontreinigingen en mineralen.

Stabiliteit en capaciteit

De Kite robot heeft relatief weinig last van wind, omdat hij op zijn plek wordt gehouden door 4 kabels die uit 4 verschillende hoeken komen. Dit zorgt ervoor dat de robot stabiel te werk gaat. Hij heeft hiermee minder last van schommelingen ten gevolge van de wind dan conventionele methodes.
Daarnaast reinigt de robot zo’n 300 m2 per uur, afhankelijk van de gladheid van de gevel, waardoor het eenvoudig is om je gewenste reinigingsfrequentie te halen of zelfs veel vaker te reinigen. Bij hoge gebouwen is dit met de conventionele methode vaak een uitdaging. Om te reinigen mag het nl. niet te hard waaien en moet de temperatuur boven 2 graden Celsius zijn, waardoor er een beperkt aantal beschikbare werkdagen over blijven.

Meer informatie

Benieuwd wat de KITE robot voor jou kan betekenen?