Features

Roterende borstel

De KITE Robot bestaat uit een reinigingselement – een roterende borstel – die van afstand te bedienen is. Dit element wordt aangestuurd door vier kabels die via haast onzichtbare connectiepunten op en eventueel onderaan het gebouw bevestigd zijn. De borstel wordt voorzien van gedemineraliseerd water via een aansluitpunt bovenin het gebouw. (Gedemineraliseerd water is op speciale wijze gefilterd kraanwater waarvan de reinigende werking onomstotelijk is bewezen.)

Rotating brush

Ingenieus kabelsysteem

Het ‘smart movement’ kabelsysteem stelt het reinigingselement in staat om de contouren van elk oppervlak perfect te volgen. Door de vier kabels optimaal aan te sturen kan de KITE Robot in elke richting bewegen. De route die de robot volgt wordt vooraf zorgvuldig berekend en geprogrammeerd. Zo reinigt de KITE Robot elk oppervlak op elke hoogte zonder enige menselijke handeling.

Cable system

Eenvoudig te gebruiken en op te bergen

De KITE Robot is eenvoudig te koppelen aan het gebouw. Zodra de robot is gekoppeld, calibreert het systeem zich en start het automatisch met reinigen. Nadat het glas gereinigd is, keert het reinigingselement terug naar de startpositie, waar het systeem weer eenvoudig los te koppelen is. Buiten gebruik zie je dus niets van de robot en de kabels.

Stralende architectuur

Met uitzondering van de ankerpunten wordt het hele systeem weer verwijderd. De schoonheid van de architectuur van het gebouw wordt niet verstoord door permanente constructies ten behoeve van het onderhoud.