In de media

KITE Robotics is verhuisd!

Hoera, vanaf vandaag is KITE Robotics officieel gevestigd aan de Kampenstraat 2a te Oldenzaal.
Maandag 29 juni is het team vol enthousiasme begonnen vanaf deze nieuwe locatie.
Het nieuwe pand biedt meer ruimte & werkplekken en daarnaast een geschikte demoruimte.

Ook op deze nieuwe locatie zijn we u graag van dienst en hopen u snel te mogen verwelkomen.

Ons nieuwe adres is:

Kampenstraat 2a
7575 EK Oldenzaal

We zijn te bereiken op: +31 541 217016

Juni 2020

Duurzame glasbewassing voor toekomstige RIVM met robots

Op het Utrecht Science Park wordt door MEET Strukton de nieuwe huisvesting voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen gerealiseerd. De buitenzijde van het gebouw, de gevel en het glazen dak, worden na oplevering in 2021 autonoom gereinigd door de KITE Robot van KITE Robotics.

U kunt onze referenties pagina bezoeken voor meer informatie! Enkele andere media hebben ook over dit project geschreven:

Januari 2020

Robotschoonmaker houdt overkapping van Utrechtse stationstrap schoon

Het dak boven de trap naar de nieuwe perrons van de Uithoflijn op Utrecht CS is een bijzondere: het is met de hand niet schoon te maken, en dus rolt er elke maand een schoonmaakrobot over het glazen dak.

Lees hier het hele artikel van het AD en luister naar een interview met Stefan Spanjer!

6 Juni 2019

De glazenwasrobot in Utrecht is velen al opgevallen!

De nieuwe robot reinigt de glazen overkapping van het centraal station. Deze doet dat veiliger en efficiënter dan traditionele methodes zonder dat de reizigers er hinder van ondervinden. Onder andere de volgende media hebben hier aandacht aan besteed:

Maart 2019

KITE Robot at Utrecht Central 3

Een carwashborstel voor hoge gevels

Het idee ontstond toen hij tijdens zijn studie zag hoe alpinisten in New York de ramen van wolkenkrabbers sopten. Dat moet beter en vooral veiliger kunnen, dacht Stefan Spanjer (30). Hij ontwikkelde een robot die gevels reinigt.

Lees hier het hele artikel van het RD!

8 Januari 2019

Reinigingsrobot aan de slag bij Utrecht Centraal

De trapoverhuiving naar het tramperron van Utrecht Centraal wordt voortaan gereinigd door een robot. Het station van Utrecht is het grootste gecombineerde bus-, tram, en treinstation van Nederland, iedere dag reizen er meer dan 170.000 passagiers van en naar Utrecht. Met de robottechnologie is het reinigen veilig en efficiënt zonder dat reizigers er hinder van ondervinden.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt. Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics, is blij met het resultaat in Utrecht. ‘We hebben de robot aangepast aan de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever en gezamenlijk zijn we tot dit prachtige resultaat gekomen. We bedanken de Gemeente Utrecht en de Nederlandse Spoorwegen voor het in ons gestelde vertrouwen. De gemeente heeft in een vroeg stadium al nagedacht over het efficiënt en effectief schoonmaken van een complex object en is daarmee een voorbeeld voor iedereen. De robot creëert onder veilige omstandigheden schone gebouwen, zodat de leef- en werkomstandigheden er voor iedereen op vooruit gaan en kosten worden bespaard.’

Utrecht Centraal is het hart van het openbaar vervoer in Nederland en de toegangspoort van de stad. Reizigers stappen hier over van bus, fiets, tram naar trein en vice versa. De gemeente vindt het belangrijk dat Utrecht gastvrij en veilig bereikbaar is. Alexander Schütte van de gemeente licht toe: ‘De reiziger staat centraal in onze filosofie. Hij ondervindt nu geen hinder van hoogwerkers en dergelijke en kan comfortabel van A naar B reizen. We hebben nu niet alleen een hoogwaardige verbinding gerealiseerd van de stationshal naar het tramperron maar hij blijft ook schoon. In de complexe omgeving van het station biedt de reinigingsrobot uitkomst. We zijn uiterst content met de toepassing.’

28 Februari 2019

KITE Robot op Utrecht Centraal 1
KITE Robot op Utrecht Centraal 2

Kennis & cash? Als universitair onderzoekers de markt opgaan

KITE Robotics is ooit begonnen als een spin-off van de Universiteit Twente. De overstap van een wetenschappelijke vondst tot een toepasbaar product of dienst is niet zomaar genomen. Toch zijn er elk jaar weer meer dan honderd nieuwe spin-offs in Nederland. De Volkskrant heeft een zeer inzichtelijk artikel geschreven over de oprichting van deze bedrijven, en het proces erachter! Lees het artikel op hun website hier.

1 Februari 2019

Van Wijnen Innovatie Award toegekend aan KITE Robotics

Bij de innovatiewedstrijd van Van Wijnen Breda is KITE Robotics is als winnaar uit de bus gekomen. Uit een voorselectie van 40 start ups is KITE bij de beste 5 verkozen om een presentatie te geven voor Van Wijnen en haar relaties. Het 90-koppige publiek heeft KITE Robotics als beste geselecteerd.

Van Wijnen heeft innovatie hoog op de agenda staan. Peter Riemers, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen Breda, licht de keuze toe. “Als grensverleggende ontwikkelende bouwer staan wij open voor ‘first movers’. Deze tijd stelt nieuwe eisen aan het innovatievermogen van organisaties. Om de innovatiekracht te versterken en te kunnen inspelen op nieuwe verwachtingen van onze klanten, werken we graag samen met kansrijke en ambitieuze start-up’s, zoals KITE Robotics.”

Als prijs ontvangt KITE Robotics van Van Wijnen de toezegging een intensieve samenwerking aan te gaan. Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics, is blij met de erkenning. “We vinden het natuurlijk geweldig dat Van Wijnen deze verkiezing georganiseerd heeft en KITE Robotics de erkenning van het publiek krijgt, dank daarvoor!”

Over Van Wijnen
In 1907 is van Wijnen begonnen met timmerwerk, daarna doorgegroeid tot bouwers en inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf dat meer is dan dat. Van Wijnen helpt mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, leren en leven verhogen. Van Wijnen ontwikkelt, bouwt, beheert en onderhoudt.

11 Oktober 2018

Hogeschool Saxion heeft een video gemaakt over hun alumnus en onze werknemer Koen!

Voordat Koen bij KITE Robotics kwam heeft hij Werktuigbouwkunde gestudeerd aan Hogeschool Saxion. In deze video vertelt hij over zijn werkzaamheden bij KITE Robotics en hoe zijn studie hier nog altijd aan bijdraagt. Ook heeft hij nog advies voor anderen die aan de studie Werktuigbouwkunde willen beginnen!

Augustus 2018

Gemeente Utrecht kiest voor KITE reinigingsrobot

Gemeente Utrecht tekende onlangs een contract voor de reinigingsrobot van UT-start-up KITE Robotics. Het gaat specifiek om het reinigen van de overkapping van de trappen van de Stationshal van Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. In een vroeg stadium heeft de gemeente Utrecht nagedacht over het onderhoud. Eenvoudig automatisch schoonmaken met de reinigingsrobot geeft verlichting tijdens de exploitatie van het gebouw.

Alexander Schütte, gemeente Utrecht: “Duurzaamheid, efficiency en veiligheid, zijn voor ons belangrijke overwegingen bij het maken van systeemkeuzes. Vooral de slechte bereikbaarheid van de overkapping en de kostenbesparing die we hiermee in de exploitatiefase realiseren waren voor ons doorslaggevend bij het maken van de keuze voor de reinigingsrobot. Tevens is het eenvoudiger om de schoonmaakfrequentie te verhogen. Dat betekent een schonere omgeving voor de reizigers.”

Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics: “Het idee voor de robot is ontstaan gedurende mijn studie werktuigbouwkunde/mechatronica aan de Universiteit Twente. Ik was er toen al van overtuigd dat robotica de toekomst zou zijn voor smart buildings. We zijn blij dat de gemeente Utrecht voor de robot heeft gekozen. De robot creëert veiligere omstandigheden en schonere gebouwen, zodat de leef- en werkomstandigheden er voor iedereen op vooruit gaan.”

Nu.nl heeft er een bericht over geplaatst, net zoals Universiteit Twente, DUIC, Clean Totaal en het Vastgoedjournaal.

July 2018


Utrecht opts for the KITE window cleaning robot

Op de foto vlnr: Alexander Schütte, gemeente Utrecht, Thomas Neijenhuis, gemeente Utrecht en Stefan Spanjer, KITE Robotics.

Winnaar bij de PROVADA Start-up battle!

In de PROVADA Start-up battle hebben meer dan 50 start-ups meegedaan om het ‘meest veelbelovende PropTech bedrijf’ van 2018 te worden en een wildcard te winnen voor PROVADA FUTURE 2018. KITE Robotics is samen met negen andere bedrijven genomineerd voor PROVADA PROPTECH AWARD 2018 en zal dus ook aanwezig zijn op PROVADA FUTURE 2018 in RAI Amsterdam van 5 tot 7 juni. We hopen u daar te zien!

20 Maart 2018

KITE Robotics op het 2017 NRC Live event over robotisering

De volgende editie van het NRC Live media event ober robotisering vindt vandaag plaats! Hier wordt gesproken over de impact van robotisering op de economie, maatschappij en arbeidsmarkt. Vooraanstaande sprekers over de effecten van robotisering, machine learning en embedded AI geven hierover hun mening. Stefan Spanjer van KITE Robotics is ook aanwezig!

12 Oktober 2017

KITE Robotics Window Cleaning Robot

Service Management and Facto hebben artikels geplaatst over KITE Robotics!

Zowel het platform voor professionele schoonmaak Service Management en voor de facility professional Facto hebben een artikel geschreven over onze KITE Robot, en wat de mogelijkheden van robotisering zijn voor het reinigen van ramen!

April 2017