KITE Robotics staat voor Key Innovations in the Treatment of Exteriors. Wij houden van mooie architectuur en goed onderhouden gebouwen die eer doen aan hun ontwerp. Deze gebouwen moeten het pronkstuk zijn voor de gebruikers.

Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor het reinigen van het exterieur van gebouwen op een snelle, precieze, veilige en kostenbesparende wijze. Onze gepatenteerde oplossingen zijn duurzaam en lossen het veiligheidsprobleem op: mensen hoeven geen risicovol schoonmaakwerk meer uit te voeren op grote hoogte.

De visie van KITE Robotics

In de nabije toekomst zullen automatische systemen de taak van het reinigen van gebouwen op zich nemen, waardoor deze altijd schoon en mooi zullen blijven. Hierdoor wordt de frequentie van groot onderhoud verlaagd en wordt de veiligheid van glazenwassers en gevelreinigers gewaarborgd. Bovendien zullen architecten niet meer gelimiteerd zijn in de mogelijkheden binnen hun ontwerp.
Daarnaast wordt het beheren en voorspellen van facilitaire kosten steeds belangrijker, zeker in het geval van een DBFMO contract. Om dit te behalen zal er onder meer een slimme en automatische manier van reinigen beschikbaar moeten zijn.

Gebouwen verschillen zeer van grootte, vorm en complexiteit. Onze gestandaardiseerde producten zullen snel geïntegreerd kunnen worden, ongeacht de parameters van uw gebouw. Omdat de optimale instellingen voor ons product eenvoudig bepaald kunnen worden, kan onze technologie gebruikt worden op zowel bestaande gebouwen als gebouwen die nog in ontwikkeling zijn. In het laatste geval denken wij mee met onze klanten tijdens de concept- en ontwerpfase om een optimaal resultaat te behalen.

De missie van KITE Robotics

Onze missie is om gebouwen altijd glanzend schoon te houden. Zij moeten een pronkstuk zijn voor hun gebruikers. Daarnaast willen wij de veiligheid van glazenwassers en gevelreinigers verbeteren door hen gereedschap te geven die het meest gevaarlijke werk overneemt: het reinigen op grote hoogtes en lastige plekken in alle weersomstandigheden.

Dit alles willen wij bereiken op een duurzame en innovatieve manier.
Innovation is our lifeblood.

Samenwerking

KITE Robotics werkt samen met Universiteit Twente, Kennispark Twente, en Provincie Overijssel.