In de media

Van Wijnen Innovatie Award toegekend aan KITE Robotics

Bij de innovatiewedstrijd van Van Wijnen Breda is KITE Robotics is als winnaar uit de bus gekomen. Uit een voorselectie van 40 start ups is KITE bij de beste 5 verkozen om een presentatie te geven voor Van Wijnen en haar relaties. Het 90-koppige publiek heeft KITE Robotics als beste geselecteerd.

Van Wijnen heeft innovatie hoog op de agenda staan. Peter Riemers, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen Breda, licht de keuze toe. “Als grensverleggende ontwikkelende bouwer staan wij open voor ‘first movers’. Deze tijd stelt nieuwe eisen aan het innovatievermogen van organisaties. Om de innovatiekracht te versterken en te kunnen inspelen op nieuwe verwachtingen van onze klanten, werken we graag samen met kansrijke en ambitieuze start-up’s, zoals KITE Robotics.”

Als prijs ontvangt KITE Robotics van Van Wijnen de toezegging een intensieve samenwerking aan te gaan. Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics, is blij met de erkenning. “We vinden het natuurlijk geweldig dat Van Wijnen deze verkiezing georganiseerd heeft en KITE Robotics de erkenning van het publiek krijgt, dank daarvoor!”

Over Van Wijnen
In 1907 is van Wijnen begonnen met timmerwerk, daarna doorgegroeid tot bouwers en inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf dat meer is dan dat. Van Wijnen helpt mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, leren en leven verhogen. Van Wijnen ontwikkelt, bouwt, beheert en onderhoudt.

11 Oktober 2018


Hogeschool Saxion heeft een video gemaakt over hun alumnus en onze werknemer Koen!

Voordat Koen bij KITE Robotics kwam heeft hij Werktuigbouwkunde gestudeerd aan Hogeschool Saxion. In deze video vertelt hij over zijn werkzaamheden bij KITE Robotics en hoe zijn studie hier nog altijd aan bijdraagt. Ook heeft hij nog advies voor anderen die aan de studie Werktuigbouwkunde willen beginnen!

Augustus 2018

Gemeente Utrecht kiest voor KITE reinigingsrobot

Gemeente Utrecht tekende onlangs een contract voor de reinigingsrobot van UT-start-up KITE Robotics. Het gaat specifiek om het reinigen van de overkapping van de trappen van de Stationshal van Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. In een vroeg stadium heeft de gemeente Utrecht nagedacht over het onderhoud. Eenvoudig automatisch schoonmaken met de reinigingsrobot geeft verlichting tijdens de exploitatie van het gebouw.

Alexander Schütte, gemeente Utrecht: “Duurzaamheid, efficiency en veiligheid, zijn voor ons belangrijke overwegingen bij het maken van systeemkeuzes. Vooral de slechte bereikbaarheid van de overkapping en de kostenbesparing die we hiermee in de exploitatiefase realiseren waren voor ons doorslaggevend bij het maken van de keuze voor de reinigingsrobot. Tevens is het eenvoudiger om de schoonmaakfrequentie te verhogen. Dat betekent een schonere omgeving voor de reizigers.”

Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics: “Het idee voor de robot is ontstaan gedurende mijn studie werktuigbouwkunde/mechatronica aan de Universiteit Twente. Ik was er toen al van overtuigd dat robotica de toekomst zou zijn voor smart buildings. We zijn blij dat de gemeente Utrecht voor de robot heeft gekozen. De robot creëert veiligere omstandigheden en schonere gebouwen, zodat de leef- en werkomstandigheden er voor iedereen op vooruit gaan.”

Nu.nl heeft er een bericht over geplaatst, net zoals Universiteit Twente, DUIC, Clean Totaal en het Vastgoedjournaal.

July 2018


Utrecht opts for the KITE window cleaning robot

Op de foto vlnr: Alexander Schütte, gemeente Utrecht, Thomas Neijenhuis, gemeente Utrecht en Stefan Spanjer, KITE Robotics.

Winnaar bij de PROVADA Start-up battle!

In de PROVADA Start-up battle hebben meer dan 50 start-ups meegedaan om het ‘meest veelbelovende PropTech bedrijf’ van 2018 te worden en een wildcard te winnen voor PROVADA FUTURE 2018. KITE Robotics is samen met negen andere bedrijven genomineerd voor PROVADA PROPTECH AWARD 2018 en zal dus ook aanwezig zijn op PROVADA FUTURE 2018 in RAI Amsterdam van 5 tot 7 juni. We hopen u daar te zien!

20 Maart 2018

KITE Robotics op het 2017 NRC Live event over robotisering

De volgende editie van het NRC Live media event ober robotisering vindt vandaag plaats! Hier wordt gesproken over de impact van robotisering op de economie, maatschappij en arbeidsmarkt. Vooraanstaande sprekers over de effecten van robotisering, machine learning en embedded AI geven hierover hun mening. Stefan Spanjer van KITE Robotics is ook aanwezig!

12 Oktober 2017

KITE Robotics Window Cleaning Robot

Service Management and Facto hebben artikels geplaatst over KITE Robotics!

Zowel het platform voor professionele schoonmaak Service Management en voor de facility professional Facto hebben een artikel geschreven over onze KITE Robot, en wat de mogelijkheden van robotisering zijn voor het reinigen van ramen!

April 2017

Robot poetst op hoogte

In een speciale NWO editie van het magazine Quest is de technologie op de gevoelige plaat vastgelegd. Quest verstuurt de editie aan alle Quest-abonnees. Ook ligt het in de losse verkoop in combinatieverkoop met de Quest.

De pagina over KITE Robotics kunt u hier zien.

December 2016