Veilig, efficiënt en duurzaam met glashelder resultaat

KITE Robotics produceert innovatieve robots op het gebied van glasbewassing en gevelreiniging. Deze robots reinigen al diverse gebouwen in Nederland.
De KITE glazenwasrobot reinigt glas, gevels en daken op lage én grote hoogte, ook in hoeken die doorgaans moeilijk bereikbaar zijn. Dit gebeurt kostenefficiënt, zonder menselijke handelingen en volgens een duurzame methode (welke BREEAM-credits kan opleveren).

Voor veilige, efficiënte en duurzame glasbewassing zet u de automatische KITE Glazenwasrobot in. Geïnteresseerd in de toepassing van deze robot? Neem gerust contact met ons op!

> Wat kan de KITE Glazenwasrobot voor u betekenen?
Een specifiek gebouw in gedachten?

Laat ons meedenken met uw project!
Aan de hand van tekeningen, afbeeldingen of een beschrijving van uw gebouw voeren wij een quickscan uit. Op basis hiervan heeft u snel inzichtelijk wat de voordelen voor u zijn en of het gebouw zich leent voor robotreiniging.

Neem nu contact met ons op!


Gemeente Utrecht kiest voor KITE reinigingsrobot

Gemeente Utrecht tekende onlangs een contract voor de reinigingsrobot van UT-start-up KITE Robotics. Het gaat specifiek om het reinigen van de overkapping van de trappen van de Stationshal van Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. In een vroeg stadium heeft de gemeente Utrecht nagedacht over het onderhoud. Eenvoudig automatisch schoonmaken met de reinigingsrobot geeft verlichting tijdens de exploitatie van het gebouw.

Alexander Schütte, gemeente Utrecht: “Duurzaamheid, efficiency en veiligheid, zijn voor ons belangrijke overwegingen bij het maken van systeemkeuzes. Vooral de slechte bereikbaarheid van de overkapping en de kostenbesparing die we hiermee in de exploitatiefase realiseren waren voor ons doorslaggevend bij het maken van de keuze voor de reinigingsrobot. Tevens is het eenvoudiger om de schoonmaakfrequentie te verhogen. Dat betekent een schonere omgeving voor de reizigers.”

“Robotica is de toekomst voor smart buildings” Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics

Stefan Spanjer, directeur KITE Robotics: “Het idee voor de robot is ontstaan gedurende mijn studie werktuigbouwkunde/mechatronica aan de Universiteit Twente. Ik was er toen al van overtuigd dat robotica de toekomst zou zijn voor smart buildings. We zijn blij dat de gemeente Utrecht voor de robot heeft gekozen. De robot creëert veiligere omstandigheden en schonere gebouwen, zodat de leef- en werkomstandigheden er voor iedereen op vooruit gaan.”

Nu.nl heeft er een bericht over geplaatst, net zoals Universiteit Twente, DUIC, Clean Totaal en het Vastgoedjournaal.

Op de foto vlnr: Alexander Schütte, gemeente Utrecht, Thomas Neijenhuis, gemeente Utrecht en Stefan Spanjer, KITE Robotics.

Kijk hier voor het meest recente nieuws over KITE Robotics!


De KITE Glazenwasrobot

reinigt automatisch en veilig:

Het reinigingselement volgt nauwkeurig een voorgeprogrammeerde route langs een uitgekiend kabelsysteem. De glazenwasser of gevelreiniger hoeft niet meer in een gevelonderhoudsinstallatie op hoogte te werken.

reinigt integraal:

Er kunnen tegelijkertijd meerdere oppervlakken bewassen worden.

reinigt duurzaam:

Het systeem maakt gebruik van gedemineraliseerd water zonder toegevoegde reinigingsmiddelen. Bewezen is dat het oppervlak langer schoon blijft omdat er geen zeepresten achterblijven die vuil aantrekken.

Glazenwasrobot